BILAR 2

SE UPP, BLIXTEN MCQUEEN ÄR I FARTEN IGEN!

Hjälten från ”Bilar” är tillbaka i ett fartfyllt äventyr. Denna gång ska han och vännen Bärgarn delta i Grand Prix-mästerskapet. Men tävlingen utvecklar sig snart till en historia med både spioner och hemliga agenter. Blixten står självklart med alla fyra hjulen på marken när äventyret slutar.

Filmen ”Bilar 2” har redan glatt många barn och vuxna, och här kommer boken som är baserad på filmen. Hög fart, smutsiga tricks, dramatik och självklart kampen mellan gott och ont står i fokus här.

Blixten McQueen blir utmanad av den italienska racerbilen Bernoulli att delta i World Grand Prix, arrangerat av producenten av ett nytt alternativt och mljövänligt bränsle. Under världsturnén blir de indragna i en internationell spionaffär, som kan visa sig ha med tävlingen att göra.

En hjälte på fyra hjul
Blixten McQueen har blivit en hjälte för många barn. Han har fina egenskaper, han är snabb och han är lurig. Han tar sig an utmaningar och ger aldrig upp. Dessutom är han en fin kompis. I den första ”Bilar”-historien lärde sig Blixten att man alltid är starkare tillsammans med andra, och den erfarenheten har han nytta av även här. I slutet av berättelsen kör Blixten och Bärgarn sida vid sida över mållinjen som de två snabbaste bilarna i världen!