FLYGPLAN

DUSTY, EN SUPERSTJÄRNA I SAMMA KLASS SOM BLIXTEN MCQUEEN!

Blixten McQueen, Sally, Doc och resten av gänget från Kylarköping blev världsberömda genom filmen Bilar 2006. Skaparna till den spännande historien är nu tillbaka med ett nytt äventyr, denna gången med flygplan i huvudrollerna.

Litet flygplan, stora drömmar
Spridarplanet Dusty drömmer om att delta i det stora Vingar Jorden Runt-rallyt. Genom hård träning och en stor portion tur, kvalificerar han sig. Men konkurrensen ska visa sig vara tuff för ett litet flygplan med höjdskräck. Det handlar trots allt om att flyga jorden runt! Höga berg, stora hav, våldsamma stormar och osympatiska konkurrenter är bara några av problemen han stöter på. Lyckligtvis har han fantastiska vänner!

Små, enkla sanningar
Samtidigt som den dramatiska historien om Dustys färd jorden runt utspelar sig, framträder små, enkla sanningar bland texten i denna bok: Hur viktigt det är att vi stöttar och uppmuntrar varandra. Betydelsen av att ställa upp när vänner behöver hjälp. Man kommer en bit på vägen med hjälp av mod och vilja, men med fina vänner kan man nå riktigt långt! Kanske världen runt?