NALLE PUH OCH HONUNGSTRÄDET

HONUNGSJAKT MED VISSA PROBLEM

”I ett litet hus djupt inne i Sjumilaskogen bor en mycket rund björn som heter Nalle Puh”. Så börjar ”Nalle Puh och honungsträdet”, och berättelsen fortsätter precis som vi lärt känna Puh: med en jakt på honung, inte helt utan problem på vägen.

Nalle Puh klättrar upp i ett träd, men arga bin är i vägen. Han svävar som ett regnmoln under en blå ballong, men hamnar snart på rumpan. Till slut inviterar han sig själv hem till Kanin på lunch, och där äter han så mycket att han fastnar i dörren på väg ut .

Vänner för alltid
Det är lätt att ryckas med av de härliga infallen Nalle Puh får i jakten på honung. Men historien berättar också något väsentligt om vänskap: I skogen är alla snälla mot varandra, och vännerna ställer upp när Nalle Puh sitter fast och behöver hjälp. De charmiga karaktärerna i Sjumilaskogen har olika personligheter. Barnet kommer nog att identifiera sig mer med en eller annan, och det är detta varierande persongalleri som gör Puhs värld så attraktiv och tillgänglig för alla.

Snart 85 år och fortfarande lika populär
Till hösten fyller den varmhjärtade björnen 85 år. Att dela historierna från Sjumilaskogen med ditt barn är att sprida en kulturtradition vidare, och att ta med barnet in i en värld full av kända figurer och uttryck. Den värld som A A Milnes skapade på 1920- talet är tidlös och kommer nog vara det när dina barn växer upp.