TINGELING – VINGARNAS HEMLIGHET

ISKALLT OCH SPÄNNANDE – VARMT OCH FÖRTROLLANDE!

Tingeling vet, som alla andra älvor i Älvdalen, att det är farligt och förbjudet att besöka Vinterskogen. Men något som är farligt och förbjudet kan som vi vet också vara väldigt spännande!

För Tingeling blir nyfikenheten för stor. I smyg beger hon sig in i det främmande, iskalla landet. Då sker något märkligt, vackert och fullständigt magiskt: Hennes vingar gnistrar och glittrar i regnbågens alla färger! Det fantastiska ögonblicket avbryts när hennes vänner tvingar henne tillbaka till värmen. Men Tingeling kan inte sluta tänka på Vinterskogen. Hon bara måste få veta vad det var som hände. Hennes nästa tur förändrar livet i Älvdalen för alltid.

”Vingarnas hemlighet” är en berättelse om äkta vänskap och stark syskonkärlek, men också en berättelse om att spränga gränser och våga sig in i det okända. Nyfikenhet leder till nya upptäckter och ny kunskap. Både människor och älvor behöver då och då våga göra det oväntade – om vi kan få ny kunskap – för att det utvecklar oss. Tingeling bygger en bro mellan den kalla och den varma delen av älvornas värld, och mellan raderna i äventyret kan du läsa om brobyggandet mellan olika kulturer i vår egen värld. Här finns lite för både stora och små i detta vackra äventyret, med andra ord.